Haal het maximale uit jouw terrasseizoen

Blog

Na die koude grijze dagen is iedereen maar wat blij als de eerste zonnestralen zich laten zien. Lekker naar buiten en een drankje doen op het terras. Maar de start van het terrasseizoen brengt voor jou ook ieder jaar weer mooie uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat nieuwe seizoenskrachten snel up-and-running zijn? En hoe zorg je dat gasten snel worden geholpen? Met de juiste uitrusting van je medewerkers haal je het maximale uit jouw aanstaande terrasseizoen.

Oproepkrachten snel aan de slag
Met de tafels op jouw terras verdubbel je vaak de capaciteit van jouw zaak. Om die extra klanten te kunnen bedienen, kan het slim zijn tijdelijk meer mensen aan te nemen. Maar voordat zij even geroutineerd meedraaien als de vaste krachten ben je zo een paar weken verder. Tijd waarin jij omzet misloopt, omdat jouw gasten niet optimaal geholpen worden.

Maak het je (tijdelijke) personeel makkelijk met intuïtieve en eenvoudig te gebruiken kassasoftware. Hiervoor geldt: hoe minder tijd ze kwijt zijn met het leren begrijpen van een kassasysteem, hoe sneller jij de vruchten plukt van de extra capaciteit. En dat levert je meer omzet op.

Efficiëntie zorgt voor meer omzet
Het terrasseizoen wordt niet voor niets hoogseizoen genoemd. Een goede omzet in de zomermaanden geeft veel ondernemers wat lucht en wisselgeld voor de rustigere periodes. Dan is het wel zo prettig als je daar optimaal van kunt profiteren. Gasten in het juiste tempo bedienen en snel kunnen afrekenen als ze daar om vragen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Dan zou het mooi zijn als de bediening de beschikking heeft over handhelds waarmee direct aan de tafel op het terras of de luie strandstoel verbinding gemaakt kan worden met het kassasysteem. De combinatie met een mobiel pinapparaat om meteen aan tafel af te kunnen rekenen, maakt jouw medewerker pas echt efficiënt. Onnodig heen en weer lopen is zo verleden tijd. Jouw personeel kan direct de volgende gasten helpen. Wel zo efficiënt.

Optimale communicatie tussen keuken en bediening
Niet alleen vóór de schermen, maar ook achter de schermen moet het op rolletjes lopen als jij een maximale omzet wilt halen. Stroomlijn het proces tussen bediening en keuken met keukenmanagement software. Bestellingen komen direct overzichtelijk binnen op de keukenschermen. Zo weet de keuken precies waar ze aan toe is en krijgt de bediening automatisch een seintje als de bestelling klaar is. Dat scheelt heel wat miscommunicatie en onnodige wachttijden. Met tevreden gasten als resultaat.

Goed voorbereid het mooie weer tegemoet
Kassasoftware waarmee je personeel als vanzelf mee uit de voeten kan. Handhelds voor een snelle en efficiënte bediening op het terras. En keukenmanagement software voor een optimale samenwerking tussen keuken en bediening. Zo leg jij de basis voor een mooi en succesvol terrasseizoen. unTill biedt de flexibiliteit en het gemak dat jij zoekt. Meer weten? Vraag een demo aan of neem direct contact met ons op.