Kassasysteem horeca iPad: een goede keus?

Als je op zoek bent naar een nieuw kassasysteem, is de verleiding groot om vooral naar de kosten op de korte termijn te kijken. De lage instapkosten van een horeca iPad kassasysteem klinken dan heel aantrekkelijk. Maar is dit ook de beste keuze voor jouw horecazaak? Je wilt tenslotte niet over een paar jaar weer over moeten stappen. Waar let je op bij de aanschaf van een nieuw kassasysteem? We zetten drie belangrijke overwegingen voor je op een rijtje.

1.   Kassasysteem horeca iPad: de juiste hardware als basis

Een kassasysteem gaat bij voorkeur een aantal jaar mee. Het is dan ook slim om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de robuustheid van het kassasysteem. Een iPad kassa ziet er mooi en verfijnd uit, maar een iPad is ook erg breekbaar. Zeker in een horeca omgeving waar je de iPad kassa veelvuldig gebruikt voor bestellingen. Een kassasysteem en handhelds die tegen een stootje kunnen, zijn daarom onmisbaar in ieder horecabedrijf.

Naast de robuustheid van de hardware, is het ook goed om te kijken wie de hardware levert. Kies je voor een kassasysteem van gerenommeerde leveranciers zoals FEC, HP of NCR, dan ben je verzekerd van hardware die zijn meerwaarde voor de horeca ruimschoots heeft bewezen.

2. Vergelijk kosten over een langere periode

Er komen steeds meer leveranciers op de markt die jou lage instapkosten beloven met een kassasysteem horeca voor de iPad. Maar laat je niet misleiden door een actietarief. Een iPad kassa lijkt nu misschien voordelig, maar heb je ook berekend wat de prijsstelling over een aantal jaar is? Als je ervan uitgaat dat je een jaar of vijf met een kassasysteem doet, kijk je voor een eerlijke vergelijking dus naar de totale kosten gedurende die vijf jaar.

Bij een kassasysteem betaal je vaak voor de hardware en licentie- of abonnementskosten voor de software. Hoe de berekening bij verschillende leveranciers uitvalt voor jou is grotendeels afhankelijk van wat jij nodig hebt. Heb je aan één kassa genoeg, of heb je er meerdere nodig? En hoe zit dat over een paar jaar? Lopen de zaken goed, dan wil je voldoende flexibiliteit van jouw kassasysteem om hierop in te kunnen spelen. Ook dat neem je mee voor een goede vergelijking.

3. Klaar voor de toekomst

Wil je naast een kassasysteem (op termijn) ook een keukensysteem aanschaffen om de communicatie binnen de keuken en tussen de keuken en de bediening te optimaliseren? Dan is het fijn als je dat allemaal bij dezelfde leverancier kunt doen. Zo weet je zeker dat systemen met elkaar samenwerken en heb je met maar één partij te maken voor al jouw horecasystemen.

De vraag is of een horeca iPad kassasysteem jou al deze features kan bieden. Stel jezelf daarom bij het maken van een keuze voor een kassasysteem de vraag: ‘zoek ik een goedkope oplossing voor vandaag of een toekomstgerichte oplossing die mij echt verder helpt in mijn horecazaak?’

Meer tips voor het kiezen van een kassasysteem dat bij je past? Download de whitepaper.

Horeca-iPad-Kassa