Horecaondernemers aan het woord: creëer rust op je terras

Nu de vakantie in heel Nederland is begonnen en de zomer ook qua weer is losgebarsten, zit jouw terras ongetwijfeld lekker vol. Een gezellige drukte met mensen die een drankje, broodje of hoofdgerecht bestellen. Juist op de drukke dagen wordt zichtbaar hoe het contact tussen jouw bediening en keuken is. Verloopt alles vlekkeloos of gaat er toch nog wel eens iets mis in de communicatie? En als dat laatste het geval is; hoe los je dat op?

Wij vroegen het aan drie horecaondernemers die vooral in de zomerperiode overuren draaien: Strandpark de Zeeuwse Kust, Hotel de Pelikaan Texel en Martini Hotel Groningen.

Zorg voor minder chaos in je keuken
Bij Strandpark de Zeeuwse Kust zien ze dat de chaos tussen keuken en bediening een stuk minder is sinds ze hun processen hebben geautomatiseerd. Leidinggevende Anita Wiskow legt uit: “Onze keukenschermen werken echt super. Het uitserveren gaat beter, omdat het scherm met kleurtjes heel duidelijk aangeeft hoe lang de koks over een gerecht mogen doen. Er is minder rumoer en daarom meer rust in de keuken.”

Ook bij Hotel De Pelikaan in Texel zien de stress tussen bediening en keuken afnemen, onder andere omdat ze afscheid hebben genomen van losse bonnetjes. De bestellingen die de bediening invoert, zijn direct zichtbaar voor de koks in de keuken. Het proces verloopt hierdoor een stuk efficiënter, maar dat is niet het belangrijkste voor horecaondernemer Rob Vos. “Vooral de rust die ontstaat is fijn. Zo hebben we weer tijd om volop aandacht te besteden aan onze producten en de kwaliteit van onze service.”

Meer regie
Voor het Martini Hotel in Groningen was het werken met keukenschermen een volgende stap. Eigenaar Fred Dalebout vertelt waarom: “Het werken met een scherm in de keuken past meer in deze tijd. Het is erg handig dat het pick-up scherm aan de pass meteen toont aan welke tafel de gerechten geserveerd mogen worden.”

Onze unTill horecaspecialisten komen dagelijks bij diverse horecaondernemers over de vloer. Ben je benieuwd welke tips zij nog meer hebben voor het creëren van rust tussen keuken en bediening? Download gratis en vrijblijvend onze whitepaper.

Terras