Wijziging van het lage btw-tarief

Het is je vast niet ontgaan: er ligt een wetsvoorstel om het lage btw-tarief te wijzigen van 6% naar 9%. Naar alle waarschijnlijkheid wordt op 18 december definitief bekend gemaakt of de plannen doorgaan. Bij Adnamics begrijpen we dat je zo vlak voor de Kerst wel iets anders aan je hoofd hebt dan het doorvoeren van de wijziging. Daarom informeren wij je graag alvast over de effecten van het gewijzigde btw-tarief en welke keuzes jij hiervoor moet maken.

Waar moet jij absoluut aan denken?
De btw-verhoging is een ingrijpende verandering voor elke horecaondernemer. In veel gevallen wordt het afwijkende btw-tarief doorberekend aan de gasten. Ben jij dit ook van plan? Met onze instructiefilmpjes en handleidingen pas je jouw unTill kassasysteem heel eenvoudig aan. Zo weet je zeker dat je bij de btw-aangifte niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Waar heeft de tariefswijziging nog meer effect op?
Je denkt er misschien niet direct aan, maar de btw-tariefwijziging heeft op meer zaken effect dan alleen het kassasysteem. Met onze checklist vergeet je niets:

1. Pas de prijzen aan op je menukaart, website en boekingssite;
2. Wijzig de informatie in je voorraadbeheersysteem en pas de code in je administratie aan;
3. Denk aan je facturatie en btw-aangifte tijdens de jaarovergang;
4. Let op bij het opstellen van offertes voor prestaties in 2019 die onder het lage btw-tarief vallen en houd alvast rekening met het btw-tarief van 9%. Pas ook de facturatie aan zodat het juiste tarief wordt gehanteerd.

Kom je er zelf niet helemaal uit?
Zoek contact met de unTill dealer in jouw regio