Van Asch Horeca
“Met unTill hebben we de perfecte mix die ons helpt data te analyseren en daarop te sturen”
Case
In de zoektocht naar een nieuw kassasysteem zocht Van Asch Horeca een toekomstbestendige oplossing voor hun horecaondernemingen. Specifiek zochten ze naar een systeem dat goed koppelt met andere tools die ze gebruiken, bijvoorbeeld voor planning en reservering. Ze willen liever geen concessies doen aan het gebruiksgemak dat ze gewend zijn, maar wel op basis van alle data uit de verschillende systemen kunnen sturen.
Resultaat
Drie van de acht horecaondernemingen zijn recent overgestapt op unTill, met koppelingen naar Nostradamus, Resengo en Magic. Door goede koppelingen biedt unTill alle stuurinformatie die nodig is om te kunnen sturen op het resultaat van de ondernemingen. Ook maakt één van de ondernemingen, De Fazant in Ulvenhout, gebruik van keukenschermen waarmee de communicatie in de keuken is verbeterd.
“In plaats van zelf apps te ontwikkelen voor het maken van planningen of het doen van reserveringen investeert unTill juist in goede koppelingen met systemen die hier al helemaal voor doorontwikkeld zijn. Zo hebben wij op alle gebieden het beste van het beste.”
De ambitie van Patrick van Asch is groot. Als horecaondernemer in hart en nieren staat de teller inmiddels op acht horecabedrijven in Breda en omgeving. En als het aan Patrick ligt, blijft het daar niet bij. “Bij het openen van nieuwe locaties is het heel fijn als je kunt vertrouwen op de expertise van vaste leveranciers. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw kassasysteem, dat ons die toekomstbestendige oplossing kon bieden.”
Centrale plek voor data-analyses
Dat unTill goede koppelingen heeft met andere systemen gaf voor Patrick de doorslag. “In plaats van zelf apps te ontwikkelen, investeert unTill juist in goede koppelingen. Dat geeft ons de mogelijkheid om gebruik te maken van systemen voor bijvoorbeeld planning en reserveringen die daar echt voor gemaakt zijn. En hebben we toch één centraal punt waar alle data samenkomt, die we kunnen analyseren en waar we op kunnen sturen.”
Wereld van verschil
Patrick maakt zijn horecamanagers mede-verantwoordelijk voor de resultaten. “Het is handig dat we nu alle informatie beschikbaar hebben om te kunnen zien hoe het echt gaat. Als een manager tegen mij zegt dat het gezellig druk is geweest, maar uit de cijfers blijkt dat er toch teveel personeel ingeroosterd was, kunnen we het erover hebben hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen. Met unTill hebben we nu de tools in handen om dat ook echt zichtbaar te maken.” En dat is voor Patrick een wereld van verschil. “Cijfers zijn enorm belangrijk voor het voortbestaan van je horecazaak. De marges zijn klein en omdat we er natuurlijk ook wat aan willen verdienen, moet je slim omgaan met de kosten en opbrengsten. Stuurinformatie is dan echt onmisbaar.”
Tegelijkertijd realiseert Patrick zich ook dat alleen cijfers niet toereikend zijn. “Klanttevredenheid kun je niet proeven vanuit je bureaustoel. Daarvoor moet je gewoon in de zaak zijn.” Maar ook hier spelen cijfers een rol. “Wij vragen klanten achteraf, via de reserveringstool, altijd hoe zij hun bezoek hebben ervaren. Dat geeft ons waardevolle informatie om het elke keer weer een beetje beter te doen.”
Communicatie verpakt in software
Naast stuurinformatie is communicatie minstens zo belangrijk voor Patrick. “In één van onze zaken, De Fazant, zijn we gaan werken met unTill Keukenmanagement. Een enorme verbetering, we hebben nu veel meer controle in de keuken. De communicatie is als het ware nu verpakt in software.”
Het succes van de keukenschermen ligt volgens Patrick niet alleen bij de schermen zelf, maar ook bij het aanpassen van de routing in de keuken. “Voorheen werd er veel gelopen. Benodigde spullen lagen aan de andere kant van de keuken, waardoor er niet efficiënt gewerkt kon worden. Nu hebben we echt werkstations gemaakt, waar alles binnen handbereik ligt. Op de keukenschermen is te zien welke taken er liggen per werkstation.” Een succesformule, zo vindt ook het keukenpersoneel zelf. “De chef kwam laatst naar me toe en zei: ‘Dit hadden we drie jaar eerder moeten doen.’ Een mooier compliment kun je niet krijgen.”