Ontdek hoe je met een gekoppelde pinautomaat geld bespaart

Minder fouten maken met geldtransacties en het tegengaan van fraude zijn onderwerpen die de moderne horecaondernemer bezighoudt. Niet voor niets beantwoord ik als adviseur meerdere vragen over dit onderwerp. Voor veel van onze klanten is er een directe oplossing: een gekoppelde pinautomaat scheelt tijd en geld.

Wat is een gekoppelde pinautomaat?
Voor ik kan uitleggen waarom jouw horecazaak geld bespaart door te kiezen voor een gekoppelde pinautomaat, geef ik eerst een uitleg over deze functionaliteit. Een gekoppelde pin wil niets anders zeggen dan dat er een koppeling is tussen jouw kassasysteem en pin. Het bedrag wordt rechtstreeks van de kassa of handheld naar de pin gestuurd. Je hoeft dus niets handmatig over te tikken. Dat scheelt tijd en fouten.

Minder fraude en fouten
Wat zijn precies de voordelen van een gekoppelde pin? Een belangrijk voordeel is dat de kans op fouten en fraude enorm afneemt. De betreffende medewerker in jouw zaak kan namelijk niet meer, al dan niet onbewust, het verkeerde bedrag intoetsen. Met het vervelende gevolg dat de gast het verkeerde bedrag afrekent. Door de kans op fouten en fraude te beperken, merk je onderaan de streep dat je minder geld verliest.

Snel afrekenen
Neemt jouw bediening aan tafel met handhelds de bestelling op? Dan is het wel zo prettig als de gast direct aan tafel kan afrekenen, ook als hij/zij wil pinnen. Met een gekoppelde pin hoef je hier niet over na te denken. Je loopt met de pinautomaat naar de bewuste tafel en rekent direct de bestelling af. Lekker snel en gasten hoeven niet meer te wachten bij de kassa. Daarnaast hoeft de medewerker de tafel niet meer handmatig uit te slaan. Dit gaat automatisch bij een koppeling tussen de kassa en pinautomaat en scheelt dus weer een extra handeling.

Cashless betalen
Binnen de horeca zien we de trend dat steeds meer horecazaken overstappen op cashless betalen. Groot voordeel is dat je niet meer met een stapel cash naar de bank hoeft. Dit scheelt tijd, en ook de kans op diefstal loopt enorm terug. Daarnaast is het vaak ook nog goedkoper; voor het storten van geld betaal je vaak meer, dan voor de kosten per pintransactie. Horecaondernemers die serieus geld willen besparen, kiezen daarom voor een gekoppelde pinautomaat in combinatie met cashless betalen.

Contactloos betalen
Gasten zijn gewend dat zij hun aankopen contactloos kunnen betalen. Zij verwachten deze zogeheten NFC-functie daarom ook steeds meer in horecazaken aan te treffen. Als horecaondernemer kun je daarom ook eigenlijk niet om deze ontwikkeling heen. Ga je investeren in nieuwe pinautomaten? Ontdek dan ook direct de mogelijkheden van de gekoppelde pin. Zo ben je de komende jaren verzekerd van een toekomstbestendige pinautomaat.

Zoals je ziet, zijn er voor jou als horecaondernemer dus serieuze voordelen te behalen door je pinautomaat te koppelen met je kassa. Ben jij benieuwd welke voordelen jouw zaak het meest opleveren? Neem gerust contact op.

Pinautomaat cashless betalen