Loonkosten en productiviteit inzichtelijk bij Kanteen25

”Door de koppeling tussen unTill en Eitje staat je horecateam in contact met elkaar, heb je een duidelijk overzicht van de roosters en bezit je alle informatie over loonkosten en arbeidsproductiviteit!’’, aldus Ruben de Vries, managing director van Kanteen25. Benieuwd hoe Kanteen25 de voordelen benut van Eitje en met cijfers slim weet te sturen op personeel? Ruben vertelt aan unTill over zijn keuze voor Eitje en het resultaat.  

Op het Marineterrein in Amsterdam vind je sinds 2021 Kanteen25. De horecazaak is een oase van rust en ontspanning. Iets dat je niet direct verwacht in de drukke hoofdstad. Kanteen25 is een ruim opgezet restaurant met een groot terras, dat in 2021 nog is uitgeroepen tot het beste terras van Amsterdam. Duurzaamheid en positieve sociale impact staan hier centraal. Met het in-house hospitality programma, COOKS25, worden statushouders opgeleid om in de horeca te werken. Verder werkt Kanteen25 met lokale producten en is er een zero-waste policy. De grote open keuken is frans-georiënteerd en heeft internationale chefs. Al deze ingrediënten samen zorgen ervoor dat Kanteen25 een groot succes is.

Totaaloplossing voor teammanagement
Voor Kanteen25 was Ruben op zoek naar een partij die hem inzicht biedt in roosters, arbeidsproductiviteit en een oplossing biedt voor de communicatie tussen en met medewerkers. Zijn oog viel al snel op Eitje. Ruben vertelt: “Tegenwoordig zijn er 1001 groepchats, dan heb je niet altijd zicht op wat er gecommuniceerd wordt. Met Eitje behoren de groepchats tot het verleden en hebben wij een simpel en transparant platform voor de communicatie. Al onze interne communicatie hebben we samengebracht in Eitje. Handig om medewerkers te informeren, maar ook leuk om bijvoorbeeld een collega te feliciteren met zijn of haar verjaardag.”

Arbeidsproductiviteit
Eitje biedt niet alleen een handig platform voor de communicatie, de data in de software helpt Ruben en zijn team met het verbeteren van de bezetting en het regelen van een strakkere planning. “Het is voor de managers die de planning maken erg handig om te zien of ze efficiënt plannen. Op de dag zelf controleer je heel makkelijk de beschikbare personeelscapaciteit ten opzichte van de bezettingsgraad van het restaurant. Ook geeft de data mij waardevolle informatie. Zo weet ik dankzij Eitje op welke dagen we een té lage omzet hebben en/of een té hoge capaciteit. Daar kan ik dan direct actie op ondernemen”, aldus Ruben.

Sturen op cijfers
Het inzicht dat Eitje geeft, krijgt Ruben dankzij de koppeling met het kassasysteem van unTill. De omzetgegevens worden rechtstreeks geëxporteerd en zo komt het management van Kanteen25 nooit voor verrassingen te staan. “Het is erg prettig om de omzet realtime in te zien via Eitje. Dit geeft ons de mogelijkheid om live inzicht te hebben in de gemaakte loonkosten. Deze informatie kunnen wij binnen de organisatie goed gebruiken om efficiënt te werken en onze zaak aan te sturen. Tijdens onze maandelijkse meeting zijn de belangrijkste cijfers uit Eitje dan ook een vast agendapunt.”

Niet alleen voor het management is Eitje ideaal, ook voor de medewerkers zijn er meerdere voordelen. Ruben vertelt: “De planning is overzichtelijk en dat iedereen de planning op zijn telefoon kan zien is top. Ook het wisselen van shifts of het aanvragen van verlof gaat heel eenvoudig. Kortom, wij zijn dagelijks nog erg blij met onze keuze voor Eitje.”