unTill

Kok Experience

Van petrol branche naar volwaardig horecaconcept

Case

De eigenaren van het multifunctionele indoorcentrum Kok Experience waren op zoek naar een volledig nieuw kassa- en keukenmanagementsysteem. Naast stabiliteit en capaciteit om grote aantallen gasten te verwerken, moest het systeem binnen zes weken operationeel zijn.

Resultaat

Dankzij unTill heeft Kok Experience nu een kassa- en keukenbeheeroplossing die naadloos aansluit op de inrichting van het restaurant en de keuken. Medewerkers werken sneller en efficiënter, waardoor er meer gasten bediend kunnen worden. Het systeem biedt de flexibiliteit om kassaknoppen eenvoudig aan te passen en rapportages op maat in te richten.

“Met unTill verwen je de medewerkers. Ze vertrouwen op het systeem. En nu ik bezig ben met het inrichten van een nieuwe keuken, zijn het de koks die vragen of ik wel denk aan een extra keukenscherm.”

– Henk Kok, verantwoordelijk voor de administratieve processen en het kassasysteem

Over Kok Experience

Gevestigd in Harderwijk, biedt Kok Experience sinds 2016 een bioscoop, restaurant en een groot indoor speelparadijs. Het is moeilijk voor te stellen dat de familie Kok enkele jaren geleden nog alleen een benzinestation, carwash en broodjeszaak runde.

Elk familielid heeft zijn eigen aandeel in het bedrijf, en met succes: de bioscoop behaalde binnen één jaar de verwachte resultaten voor twee jaar, en het restaurant trekt meer gasten dan vooraf verwacht. Met jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers besloot Henk, verantwoordelijk voor de administratie, twee jaar geleden om unTill te introduceren.

Snel nieuw kassasysteem

“We waren niet tevreden met onze vorige kassa. Het was eigenlijk meer een bonnenprinter en kon de werkdruk niet aan. Nadat we een berichtje hadden gestuurd, zat de vertegenwoordiger van unTill binnen een paar dagen bij ons.”

Na een training op het kantoor in Heemskerk was het systeem binnen zes weken live. “We schakelden in één keer over en verlieten alle oude systemen. Medewerkers moesten direct met de nieuwe kassa aan de slag. Op een paar kinderziektes na, die meteen werden opgelost, verliep het proces soepel.”

Snel en efficiënt werken

Henk ziet dat het kassasysteem en de keukenbeheeroplossing de bediening en de koks helpt om sneller en efficiënter te werken. “unTill biedt veel meer mogelijkheden dan ons vorige systeem. Knoppen die je niet gebruikt kun je eenvoudig verwijderen, en rapportages zijn volledig naar wens in te richten. Horecaondernemers die een nieuw kassasysteem zoeken, raad ik aan om unTill te overwegen.”

“Ik ben helemaal tevreden. Mijn enige tip is dat de kassa niet ingewikkelder gemaakt hoeft te worden. Wat goed is, is goed.”

Winkelwagen sluit