unTill

DOWN TOWN Gourmet Market

Een kassasysteem dat werkt zoals zij willen

Branche: Foodhall
Locatie: Eindhoven, Noord-Brabant

Case

De vraag vanuit de foodhall DOWN TOWN Gourmet Market was helder: het kassasysteem moest gekoppeld worden aan 21 counters met eigen rekeningnummers en een digitale bestelapp. Ook wilden ze een koppeling met het planningssysteem en de loonadministratie.

Resultaat

De leverancier van unTill was een van de weinige partijen die de vraag van DOWN TOWN Gourmet Market aandurfde en het kassasysteem kon aanpassen naar de wensen van de foodhall.

“unTill is een flexibele partij die graag meedenkt met de klant. Andere leveranciers zijn vaak wat stugger in het ombouwen van het systeem. Het is natuurlijk ook niet niets wat we vroegen. unTill keek hier anders naar en wilde juist samen met ons de uitdaging aan om de kassa zo in te richten dat het bij onze wensen past.”

– Kevin van Eerd, bedrijfsleider DOWN TOWN Gourmet Market

Is Eindhoven klaar voor een foodhall concept? Dat was de spannende vraag toen medio 2017 DOWN TOWN Gourmet Market zijn deuren opende. Met 21 verschillende internationale concepten en bediening aan de tafel, moest de foodhall een plek worden waar Eindhovenaren een avondje uit kunnen gaan. En dat is gelukt; sinds de opening is het altijd druk.

Ingewikkelde vraag

In de foodhall zijn zeventien verschillende ondernemers actief, elk met hun eigen counter. Gasten bestellen hun eten bij de diverse counters of aan tafel via de app. Anders dan bij andere foodhallen wordt de bestelling bij DOWN TOWN Gourmet Market altijd naar de tafel gebracht. Bedrijfsleider Kevin van Eerd zegt: “Ons concept vraagt veel van de kassaleverancier. We wilden één database gekoppeld aan 21 kassa’s. Wij beheren de computers; de kassa’s worden gebruikt door de ondernemers. We werken volledig cashloos, wat zorgt voor snelheid in het proces, betere hygiëne en de mogelijkheid om te monitoren wat iedere ondernemer doet.”

unTill wilde meteen samenwerken met de foodhall. Samen ontwikkelden ze een oplossing die eenvoudig gebruikt kan worden voor soortgelijke concepten. “We konden niet terugvallen op een standaardoplossing. Alleen unTill begreep dit. Andere partijen hielden vast aan hun eigen systeem. unTill was juist flexibel en daarom de partner die we zochten.”

Jong personeel kan direct aan de slag

Bij DOWN TOWN Gourmet Market werkt jong personeel dat vaak nog geen ervaring in de horeca heeft. Kevin ziet dat zij binnen een dag zelfstandig met unTill aan de slag kunnen. “Al moeten ze natuurlijk nog wel de fijne kneepjes van het vak leren! De kassa is gebruiksvriendelijk, met weinig knoppen, wat het werk makkelijker maakt. Voor mij is het extra prettig dat de backoffice ook gebruiksvriendelijk is. Ik kan eenvoudig de rapportages draaien die ik nodig heb, zodat ik altijd inzicht heb in de actuele omzet van de bar.”

Het team van Kevin is groot, en daarom gebruikt hij naast unTill ook Nostradamus voor de personeelsplanning. “De collega’s kunnen hun beschikbaarheid doorgeven en bijvoorbeeld ook vrij vragen. Ze kunnen zelf ruilen via het systeem, ik hoef dit alleen maar te accorderen. Dat werkt heel fijn.”

Prettig contact

Kevin waardeert vooral het persoonlijke contact met unTill. “Soms heb je leveranciers waar je eerst je stem moet verheffen om iets gedaan te krijgen. Bij unTill is dat nooit zo. En dat is fijn. Het zijn mooie tijden voor de horeca, dus ik heb wel iets beters te doen dan steeds achter de kassaleverancier aan te gaan met mijn vragen.”

Winkelwagen sluit