Het Dorrup brengt voorraadbeheer naar hoger niveau met Apicbase

“We wisten nooit precies wat we verkochten en wat onze vriezervoorraad was. Daarbij was het bestelproces ook niet efficiënt. Mijn keukenpersoneel moest eerst zeker twaalf sites doorspitten voor de bestellijst compleet was. Dat moest anders.” Reden voor Xander Kleijne, eigenaar van Het Dorrup, om dat proces eens goed onder de loep te nemen. Hij vertelt aan unTill over de stappen die hij heeft gezet en waarom Apicbase het beste aansluit bij zijn wensen.

In het Noord-Hollandse Heemskerk vind je in hartje centrum restaurant Het Dorrup. Of je nu gaat voor een diner met een mooi stuk vlees of vis, een high wine, high gin of high cocktail: bij het Dorrup weten ze wat genieten is. Om gasten net dat beetje extra te bieden, werkt het restaurant met een open keuken en de houtskoolgrill. Niet voor niets is Het Dorrup een bekend horecaconcept voor de lokale bewoners.

Tijd besparen
Om het restaurantbeheer op een hoger niveau te brengen, is Xander op de Horecava op zoek gegaan naar een partner die hem hierbij kan helpen. “Voor mij is het belangrijk dat bestellingen centraal uitgevoerd en beheerd kunnen worden. Daarnaast wil ik een koppeling met bestelplatformen en ons unTill kassasysteem. Apicbase kon dit allemaal waarmaken, en daarom was de keuze dan ook snel gemaakt”, aldus Xander.
Met Apicbase kan Het Dorrup waardevolle tijd besparen. Het platform biedt op basis van de ingrediënten, recepten en kassagegevens slimme bestellijsten, geautomatiseerd voorraadbeheer, verkoopanalyses en kost- en margevergelijkingen voor recepten.

Altijd precies genoeg voorraad
Xander ervaart veel voordelen nu hij Apicbase gebruikt: “Via de koppeling met het unTill kassasysteem haalt Apicbase elke dag salesdata binnen. Hiermee wordt onder andere de voorraad bijgewerkt. Zo voorkomen we dat we te veel of juist te weinig voorraad hebben en vermijden we een hoge kostprijs. Daarnaast verloopt de bestelprocedure nu automatisch, wat ons heel veel tijd scheelt. Ik hoef alleen Apicbase te controleren om te weten wat er besteld moet worden. Het afspeuren van websites om te bestellen is gelukkig verleden tijd.”

Populaire gerechten in beeld
Apicbase kent zowel de omzetdata als de productkosten van Het Dorrup. De kostprijs, marges en recepten worden automatisch berekend. Handig, vindt Xander: “Ik kan mijn menuprijzen goed in de gaten houden. We kunnen nu heel makkelijk zien welke gerechten populair of winstgevend zijn. We voeren sneller prijsveranderingen door en weten beter of de prijs van een gerecht nog klopt met de inkoop en gewenste marge. Zo blijven we up-to-date. Dat creëert rust en overzicht. We krijgen een helder zicht op de backoffice en KPI’s en dat scheelt ons veel tijd. Tijd die we nu aan de gast kunnen besteden. Wij zouden niet meer zonder willen!’’

Ook gebruik maken van Apicbase? Neem contact met ons op.

Apicbase

Dorrup Apicbase unTill