Shotto
Geen tapverlies bij Zwolse cafés door koppeling unTill – BeCoNet
Case
De eigenaar van de Zwolse cafés Bloopers, De Kuiperij en Shotto is al ruim vijftien jaar klant bij unTill. Destijds was de belangrijkste eis een kassasysteem dat perfect werkt voor de nachthoreca.
Resultaat
Met unTill hebben de Zwolse cafés een kassasysteem waar ze de meest verkochte drankjes direct kunnen aanslaan op het hardloper scherm. Daarnaast is het kassasysteem flexibel in te richten en is er een koppeling met de tapautomatisering van BeCoNet.
“Van de koppeling tussen unTill en BeCoNet gaat een preventieve werking uit. We zien of er goed wordt aangeslagen en hebben direct inzicht in de tap-tik verschillen.”
In de Voorstraat in Zwolle vind je drie cafés op een rij: feestcafé Bloopers, café De Kuiperij en shotbar Shotto. Bloopers is al sinds 1997 een begrip in Zwolle; op zaterdag vind je daar 600 gasten. In 2015 is shotbar Shotto geopend waar je meer dan 150 verschillende soorten shots kunt bestellen. Dat Shotto populair is, weet je direct wanneer je de zaak binnenstapt. In 2018 is dit ook nog eens bevestigd door de Nightlife Award voor populairste shotbar.
Naast het feestcafé en de shotbar, vind je sinds 2018 ook een modern bruin café in de Voorstraat: De Kuiperij. Voor iedereen wat wils dus.
Een backoffice voor drie zaken
Alledrie de zaken maken gebruik van unTill. Toen Niels Wijermars ruim vijftien jaar geleden bij Bloopers kwam werken, was de keuze voor het kassasysteem al gemaakt. Als facilitair manager is hij verantwoordelijk voor unTill. Voor hem is het vooral belangrijk dat de kassa betrouwbaar en flexibel is.
“De kassa moet altijd blijven draaien. Het is fijn dat ik zelf een hoop kan aanpassen: nieuwe producten, kortingen, we doen het allemaal zelf. En omdat alle drie de zaken op een database draaien, kan ik de gegevens van onze zaken in één backoffice inzien en aanpassen.”
Goede registratie met tapautomatisering
Met de koppeling tussen unTill en BeCoNet kan Niels precies zien wat de resultaten van de dag daarvoor zijn. “Het tapverlies is weg. De tap-tik maakt dat je het kunt controleren. Uiteindelijk valt of staat het natuurlijk wel hoe strak je er zelf bovenop zit. Je moet je medewerkers wel met het resultaat confronteren.”
Nachthoreca met veel verkooppunten
Enkele jaren geleden hebben de Zwolse horecazaken opnieuw de keuze gemaakt voor unTill. Hiervoor moest alleen de hardware vervangen worden, de licenties hoefden niet opnieuw aangeschaft te worden. Dit zorgt voor een relatief lage investering. Maar dat was niet de enige reden om bij unTill te blijven: “unTill levert apparaten die hufterproof zijn. Voor sommige zaken kun je misschien kiezen voor een iPad, maar niet in de nachthoreca. Bij ons is het altijd druk en we hebben meerdere verkooppunten. Dan heb je degelijke hardware nodig.”