Automatiseren mét aandacht voor de hotelgast. Valk Exclusief begrijpt dat gastvrijheid en slimme techniek hand in hand gaan. Bob Driessen en Teun Walstra van Hotel Akersloot blikken terug op 25 jaar slim innoveren en de hechte band met automatiseringspartner Adnamics.
Valk Exclusief Hotel Akersloot opende de deuren in 1982. De unieke ligging aan snelweg A9, omgeven door uitgestrekte weilanden en het Alkmaardermeer, maakt van het hotel de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Noord-Hollandse kust en West-Friesland. Gasten kunnen er culinair genieten in de lounge en het restaurant.
Pionieren voor efficiëntie
In Akersloot was men er al vroeg van overtuigd dat goede techniek de gastbeleving perfect kan ondersteunen. Bob vertelt: “Een collega ontwikkelde op zijn eigen zolderkamer het eerste kassasysteem voor het hotel. Ieder gerecht had een eigen numerieke code, die de kelners uit hun hoofd leerden.” Met deze nieuwe manier van werken kon de gast sneller bediend worden. Bovendien bracht het administratief gemak voor het hotel.
In 2000 maakte Valk Exclusief Hotel Akersloot de overstap naar het unTill kassasysteem. Automatiseringspartner Adnamics was vanaf het begin betrokken voor strategisch advies en technische ondersteuning. Bob: “Stefan (Adnamics, red.) en ik kennen elkaar van de tijd dat hij bij de naastgelegen evenementenlocatie werkte. Onze band is in de loop van de jaren zo gegroeid dat we snel en gemakkelijk met elkaar kunnen schakelen.”
Een flink aantal versies en uitbreidingen verder is men in Akersloot nog steeds te spreken over het systeem van unTill. “Hoe makkelijker het programma, hoe minder stress voor de kelners”, aldus Bob. Stefan knikt instemmend: “We kunnen veel kanten op om het systeem voor de medewerkers zo intuïtief mogelijk te maken.”
Het werken met unTill brengt rust. Dat geeft ons een fijn gevoel.
Bob Driessen
Betalen aan tafel
In de laatste jaren is de communicatie tussen bediening en keuken verbeterd met de keukenschermen van unTill. Teun legt uit: “We werken met acht parties in onze keuken. Nu heeft elk kantje een eigen scherm, waarop precies staat welk gerecht wanneer bereid moet worden.”
Valk Exclusief Hotel Akersloot blijft vernieuwen voor een optimale gastbeleving. Momenteel wordt het nieuwe property management systeem uitgerold, inclusief koppeling met de kassa. Daarnaast staan Bob en Teun aan de vooravond van een grootschalige verbouwing van het restaurant. Ook dan blijft het unTill kassasysteem een vaste waarde. Bob: “unTill brengt rust. Ook als er iets niet werkt kunnen we altijd bij hen terecht. Dat geeft ons een fijn gevoel.”

