Personeelsplanning horeca zet de juiste mensen op de juiste plek
Het succes van jouw horecazaak valt of staat met jouw medewerkers. Zij zorgen immers voor de optimale beleving van jouw gast. Bij het inzetten van de juiste kracht is de personeelsplanning in de horeca van groot belang. Zo voorkom je dat je op drukke dagen te weinig en op rustige dagen juist teveel collega’s inplant.
Met een slimme oplossing voor de personeelsplanning in de horeca heb je altijd het juiste aantal medewerkers present op de vloer om het aantal aanwezige gasten te kunnen bedienen. Daarnaast kun je eenvoudig roosters maken. En wil je je medewerkers meer regie geven over hun eigen rooster? Dan kun je toestaan dat ze onderling diensten mogen ruilen. Zo wordt je personeelsplanning een stuk eenvoudiger en efficiënter.
Personeelsplanning horeca: de voordelen op een rij
- Beter inzicht in personeelskosten en productiviteit
- Altijd een optimale bezetting
- Snel, gemakkelijk en efficiënt roosteren
Integreer personeelsplanning horeca met andere processen
Je ervaart de meeste voordelen wanneer je de personeelsplanning in jouw horecazaak integreert met andere processen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch uitwisselen van de gewerkte uren met het boekhoudsysteem. De kans op fouten neemt af en de medewerkers krijgen sneller hun loon.
Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een koppeling met het kassasysteem? Zo worden de daadwerkelijk gewerkte uren direct ingevoerd in de personeelsplanning. Je hoeft dat dus niet langer handmatig te doen. Een ander voordeel is dat je meer inzicht krijgt in de productiviteit van je medewerkers.
Ervaringen in de praktijk
Bij Bierbrouwerij Ooijen is er een koppeling met de personeelsplanning in Nostradamus: “Dankzij deze koppeling heb ik een actueel overzicht en kan ik de productiviteit van de medewerkers meten. Zo krijg ik een goede indicatie hoe we ervoor staan als onderneming.”
Le Journal maakt naast het kassasysteem van unTill ook gebruik van het planningssysteem van Nostradamus. “Het personeel geeft zelf hun beschikbaarheid door, dit maakt het maken van een rooster eenvoudig. Ik kan ook zien wat de pieken zijn en hoe het staat met de productiviteit. Dan kan ik bijvoorbeeld een extra medewerker inplannen.”