Contant geld zal altijd blijven

Landelijk gezien zijn een kleine 30% van de betalingen met contant geld. In de horeca zelfs nog hoger. En dat is veel om te verwerken als je naar de euro’s kijkt. Het contante geld moet op een veilige manier verwerkt worden, want kasverschillen of scheve gezichten onder het personeel door kasverschillen zit niemand op te wachten. De gesloten betaalsystemen van Cikam kloppen altijd. Wat de kassa aangeeft dat er aan contant aanwezig moet zijn, dat is 100% ook aanwezig in het systeem, dat is een prettig gedachtegoed. Het tellen van geld hoeft niet meer handmatig en dat scheelt ook tijd. Tijd die wel beter benut kan worden door aandacht aan klanten en gasten te geven. unTill werkt al jaren samen met Cikam. We zijn de nr.1 partner die unTill aanbeveelt als het gaat om contante geldverwerkingssystemen en daar zijn we trots op!

Backoffice, hoe gaat dat in zijn werk?
In de horeca worden de Cikam front- en backoffice systemen gebruikt. Even inzoomend op de backoffice systemen werkt het als volgt. Het personeel kan closed-loop cash afstorten. De kelner eindigt zijn shift, slaat zijn kassa af op unTill, loopt met zijn lade of portemonnee naar achteren om af te storten en logt in op ons gesloten afstortsysteem. We halen de data uit de unTill POS en dan is er bekend wat de kelner moet afstorten. Geen kans op kasverschillen en geen personeel nodig om kasverschillen te achterhalen en uit te zoeken. Wat wil je nog meer?

Systemen aan de voorkant
Als we kijken naar de frontoffice systemen denken wij dat er nog veel winst te behalen valt bij veel ondernemers. Goed personeel is moeilijk te krijgen, en dan hebben we het nog niet eens over frisse enthousiastelingen die ook het commerciële aspect bezitten. We noemen het upsellen als voorbeeld. Het consumenten- en gastengedrag anno 2023 ziet er heel anders uit. Verander de statische huidige transactie aan de kassa. Vervang of ondersteun de caissière/verkoper door een orderkiosk met pin en een cash module. De kiosken zijn zo commercieel ingericht dat de route bijna altijd zorgt voor een bewezen extra omzet. Dit bespaart personeel, geeft de hele doelgroep de mogelijkheid om te pinnen en cash te betalen. Dit bespaart ook een kassalade tellen en eventuele kasverschillen uitzoeken.

De betaalsystemen van Cikam zorgt voor een mix van veiligheid, efficiëntie en verhoogde medewerkerstevredenheid. Als je elke dag geld zit te tellen, gaan mensen zich afvragen: hier zijn toch systemen voor?

Voorkom externe en interne diefstal
Horecaondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met fraude en/of diefstal gepleegd door eigen medewerkers. Door middel van de Cikam Easy Cash systemen zit geld veilig opgeborgen. Doordat er geen sprake meer is van “open geld” geeft het de medewerker direct een veiliger gevoel voor eventuele overvallen. Het geld zit veilig achter slot en grendel, maar is wel inzichtelijk. Bovendien voorkomt dit ook interne fraude en kasverschillen.

De betaalsystemen van Cikam
Met de gesloten betaalsystemen van Cikam en de koppeling met het unTill kassasysteem is er geen ”open geld” meer. Dit creëert een veilig gevoel bij jouw medewerkers en gasten. Ben je benieuwd wat onze systemen jou allemaal kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We verheugen ons op een kennismaking.

unTill - Cikam