Ontdek hoe jij tijd én geld bespaart op je boekhouding

Blog

Kleine kans dat jouw ondernemershart sneller gaat kloppen als je aan de administratie denkt. Logisch, want het bijhouden van de boekhouding biedt een stuk minder voldoening dan een blije gast die jouw horecazaak verlaat. En het levert je in de regel ook nog eens geen geld op. Reden genoeg om te zorgen dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de administratie. Wij leggen je graag uit hoe je dat realiseert.

Vind een goede boekhouder

Niemand hoeft jou te vertellen hoe je een succesvolle horecazaak draait. Jij bent tenslotte de specialist op jouw vakgebied. Voor een boekhouder geldt hetzelfde. Hij of zij kent als geen ander de fiscale regels en weet precies hoe je een overzichtelijke administratie voert. Kennis waar jij je voordeel mee kunt doen.

Wil jij besparen op je administratie en heb je daarom geen boekhouder ingehuurd? Zonde, want een goede boekhouder verdient zichzelf terug. Denk maar eens aan alle belastingvoordelen waar jij zelf niet aan denkt. Voordelen die jou op jaarbasis honderden tot soms wel duizenden euro’s kunnen opleveren. Maar dat is niet de enige reden om externe hulp in te schakelen. Met een boekhouder kun je er ook nog eens op vertrouwen dat je administratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en voorkom je vervelende naheffingen of boetes.

Koppel je kassa aan het boekhoudsysteem

Jouw kassa is het hart van jouw onderneming. Je ziet in één oogopslag de omzet, welke consumpties voor eigen gebruik zijn en welke gratis zijn weggegeven. Bijvoorbeeld voor een vaste gast of omdat er iets is misgegaan met de bestelling.

Hiermee biedt de kassa een schat aan gegevens voor je administratie. Gegevens die je een-op-een moet overnemen in je financiële administratie. Je kunt dit handmatig doen, maar dan loop je wel het risico op fouten en ben je onnodig veel tijd kwijt. De oplossing? Een koppeling tussen het boekhoudsysteem en de kassa in jouw horecazaak. Daarnaast helpt het online kasboek om aan het einde van de dag alle unTill transacties eenvoudig te beheren en te controleren. Dit online kasboek is gekoppeld met het kassasysteem en het boekhoudpakket. De medewerker sluit de dag af en voert het kasgeld online in. De ondernemer doet de laatste controle en keurt deze goed. Door slimme software wordt nieuwe informatie direct verwerkt in alle systemen, zo is alles geteld en afgerond. En dit alles zonder het gebruik van geprinte formulieren en rekenmachines!

Zeker weten dat de informatie uit je kassasysteem goed in de boekhouding komt?

  1. Selecteer een kassa waar gegevens digitaal worden opgeslagen en waar je ook achteraf nog kunt controleren of er iets is misgegaan. Bijvoorbeeld als je kasgeld niet overeenkomt met het dagoverzicht.
  2. Heeft de kassa een Keurmerk Betrouwbare Kassasystemen? Dan kan je erop vertrouwen dat hij voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.
  3. Verwerk jij je boekhouding nu in een bepaald pakket? Controleer dan goed of de kassa daar een koppeling mee heeft.

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw boekhoudsysteem te koppelen aan de kassa? Vraag vrijblijvend een demo aan.

unTill - boekhoudkoppeling

Boekhoudkoppeling: voordelen op een rijtje

  • Volledig geautomatiseerd en eenvoudig in gebruik.
  • Bespaar elke maand 8 uur op je administratiekosten.
  • Met één druk op de knop wordt de omzet geboekt op de bijbehorende grootboekrekeningen.
  • Geen handmatige handelingen voor boeken dagstaat.
  • Altijd een actueel overzicht