Wauw! unTill is trots op de geleverde prestatie van Restaurant Vroeg. Gisteravond werd de Koffie Top 100 van Misset Horeca bekend gemaakt in de Kunstlinie Almere Flevoland.

Hierbij werd Restaurant Vroeg benoemd tot Beste Koffie in een Restaurant én werden zij 7e in de ranglijst van de Koffie Top 100.

Adnamics sprak bedrijfsleider Harold: ”We zijn echt onwijs trots! Twee jaar geleden zijn we begonnen om onze koffie naar een hoger plan te tillen. Vorig jaar deden wij voor het eerst mee en behaalde wij de 71e plek. Dit jaar behalen wij de 7e plek!”

De kracht van personeel

Het restaurant heeft veel geïnvesteerd in het aannemen van gespecialiseerde barista’s, het opleiden en trainen van het eigen personeel en het continu blijven uitdagen van hun mensen. Zelfs Italië werd bezocht om de beste koffie te kunnen zetten. Op een normale zondag worden inmiddels 400 tot 500 kopjes koffie uitgeschonken. De koffie moet hoog van kwaliteit zijn. Daarom zijn de barista’s continu aan het afstellen, de luchtvochtigheid meten, grammen instellen enzovoorts.

Kruisbestuiving

De jury was verrast over hoe lokale producten een podium krijgen en hoe de verschillende ambachten binnen Vroeg hun vak delen. Zo maakt de bakkerij zoet brood waar koffie in verwerkt is en hebben ze overheerlijk espressogebak. Harold: ”Deze kruisbestuiving werkt aanstekelijk binnen het bedrijf. Dit is de manier om continu te innoveren en onze processen te optimaliseren.”

Restaurant Vroeg gaat vol enthousiasme verder en is benieuwd wat komend jaar ze gaat brengen, wellicht een top 5?

Huize Koningsbosch

Huize Koningsbosch (Castricum) eindigde op nummer 76 van de Koffie Top 100. Met de kruidige koffie en de goede keuze aan bonen klopt alles wat je ziet en krijgt in het hotel-restaurant. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Vroeg Bunnik